Agustí Fernández, Premiat pel CoNCA

Agustí Fernández

El pianista va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cultura

El passat 8 d'octubre, el músic, pianista i professor de l’Esmuc Agustí Fernández va recollir el Premi Nacional de Cultura 2013, que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de la Generalitat de Catalunya (CoNCA).

Agustí Fernández (Palma de Mallorca, 1954), pianista de jazz, professor i concertista arreu del món, ha participat en diferents projectes de dansa, teatre, moda i arts visuals. Fernández va estudiar al Conservatori de Palma i entre altres experiències, ha estat director musical del Big Ensemble del Taller de Músics i director de l'Orquestra del Caos, a més a més d’haver publicat nombrosos discos. Precisament, amb el CD El laberint de la memòria va recórrer en gira els Estats Units durant el 2011. El pianista mallorquí és reconegut per ser un músic d’una qualitat, virtuosisme i versatilitat que avala la seva projecció internacional com un dels màxims exponents de la improvisació i el jazz. El 2010 també va rebre el Premi Ciutat de Barcelona.

Els Premis Nacionals de Cultura distingeixen a les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial mereixedores d’un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i el seu enaltiment, i és bo, com va dir Carles Duarte, President del CoNCA, que el país se senti orgullós del que representen.

El lliurament de premis va ser conduit per la jove actriu Laia Costa, qui va convidar tots els guardonats a explicar i compartir amb el públic aspectes de la seva trajectòria intel·lectual i artística.

Podeu veure el vídeo de la cerimònia aquí.

Acte de lliurament dels Premis

Acte de lliurament dels Premis. Foto: diari ARA - Cristina Calderer

Comments

Log in to comment.