A punt pel diàleg

A punt pel diàleg

VI Jornades d’Estudiants de Musicologia i Joves Musicòlegs

Del 18 al 20 d'abril, les VI Jornades d’Estudiants de Musicologia i Joves Musicòlegs, titulades “Comunitats sonores: punts de diàleg”, tindran lloc a l’Escola Superior de Música de Catalunya. És la tercera vegada que les Jornades es realitzen a Barcelona, a part d’haver-se fet a Madrid en un parell d’ocasions i a Oviedo.

Miguel Gómez, Ibán Martínez, Íngrid Pujol, Roser Ramos i Cèlia Vendrell, estudiants i exestudiants de l’Esmuc, formen la comissió organitzadora. El Programa d'activitats que han proposat consta de sessions amb comunicacions de treballs d’investigació individuals o col·lectius amb posterior debat i/o qüestions per part del públic, i quatre  tallers.

Els actes d’inauguració i cloenda de les Jornades consistiran en un concert-presentació per part de Jaume Ayats i el grup Tornaveus –en l’acte inaugural–, i una presentació a càrrec de Magda Polo –en el de clausura–. Els tallers, que tindran lloc a l’Esmuc i/o al Museu de la Música, seran la posada en pràctica d’aspectes musicals o metodològics que moltes vegades apareixen en investigacions (gamelan, danses barroques, cant pla i taller d’entrevistes). A més a més, les Jornades comptaran amb rutes guiades per la Barcelona musical gràcies a la col·laboració de MUSICoLòGICS. La secció “Cafè amb...” serà la trobada informal amb un investigador per tractar temes metodològics, conceptuals, etc. I hi haurà també seminaris-taula rodona, on es debatrà sobre una temàtica concreta a partir de la lectura prèvia d’articles i/o llibres relacionats (tindrem 50 presentacions repartides en diferents taules per temàtiques –com Audiovisuals, Popular Music, etc. Cal destacar figures de la talla de Josep Martí o Tess Knighton, que participaran en els seminaris.

El període d’inscripcions per a les VI Jornades, tant per a participants com oients, està obert fins al 14 d’abril. Per inscriure’s cal omplir el següent formulari i efectuar el pagament corresponent.

Aquesta proposta d’acollir i organitzar les VI Jornades d’Estudiants de Musicologia i Joves Musicòlegs vol apostar pel debat musicològic i la crítica constructiva d’algunes àrees de la disciplina. Un dels propòsits principals serà fer visible la musicologia en la societat actual i discutir quin és el seu paper. A més a més, aquesta edició seguirà apostant per la creació i el manteniment de la xarxa entre estudiants i joves musicòlegs (objectiu de la Jove Associació de Musicologia [JAM Catalunya]) amb activitats com les comunicacions agrupades per taules temàtiques, els tallers pràctics, l’assemblea de la JAM i la taula rodona. També optarà per posar èmfasi en la pràctica musicològica i en l’oferta de nous formats d’activitats dins del congrés (com la ruta amb MUSICoLòGICS s i el “Cafè amb...”) per tal d’incidir en el debat i en un creixement professional i personal dels participants.

Comments

Log in to comment.