Una nit de reconeixements

Premis Enderrock 2013

Professors i estudiants de l’Escola als Premis Enderrock 2013

El passat 7 de març a la nit es van celebrar els Premis Enderrock 2013, que enguany va lliurar una quarantena de guardons. Amb la voluntat d’aconseguir una descentralització territorial d’aquest esdeveniment tan vinculat a la música catalana, el Grup Enderrock va signar un conveni de col·laboració amb la ciutat de Girona i va realitzar la gala al seu Teatre Municipal de Girona. Els premis es van entregar en dues categories: d’una banda la procedent de la votació popular dels lectors i seguidors de la revista, i d’altra banda la de la crítica musical, que recull les opinions d’una trentena de periodistes musicals.

La publicació s’ha dedicat des de l’any 1993 a la difusió del pop-rock en llengua catalana. Mica en mica, però, també ha anat incloent en les seves iniciatives, com la dels presents premis, el reconeixement de músics d’altres àmbits com la música clàssica o el jazz. És destacable enguany l’alta participació de músics vinculats a l’Esmuc, tant d’estudiants i antics estudiants com de professors, començant pel premi de la crítica a Sílvia Pérez Cruz, considerada la millor artista de l’any. El disc de Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi –on actuen professors i graduats de l’Escola, com Pep Moliner o Marc Timon– ha obtingut el premi al millor disc de l’any i millor disc de folk per partida doble, des de la crítica i per votació popular. D’entre de les votacions populars, la mezzosoprano Anna Alàs, va quedar en segon lloc com a millor directe i com a nova proposta de Clàssica, per damunt del Quartet Gerhard, un altre nominat vinculat a l’Esmuc. El grup 9SON, en el qual actua la graduada en pedagogia Carla Gordo, han quedat nominats a millor artista de folk i noves músiques i al millor directe en la mateixa categoria. També ho foren el teclista Oriol Pidelaserra i el trombonista Oriol Ferré, de la formació Derrumband; o el bateria Didak Fernández, del popular grup Macaco, que va actuar la nit del lliurament de premis.

La secció de jazz compta també amb nombrosos guardonats de l’Escola. Els professors Gorka Benítez i David Xirgu han obtingut el premi al millor disc de jazz pel seu A Marte otra vez. Ignasi Terraza també ha estat reconegut pel seu nou disc Sol-IT de solo piano, així com el Matthew Simon Quartet pel disc Continental Blues. Una altra proposta que reuneix personatges vinculats a l’Esmuc és la del Quartet Casals, en aquest cas nominats a millor artista en la categoria de Clàssica.

Els Ja t’ho diré van ser els encarregats d’obrir la gala que va ser conduïda per diverses cares conegudes, on van actuar artistes molt variats com Roger Mas i la Cobla Sant Jordi o Els amics de les arts. 

Comments

Log in to comment.