La JAM torna a l'Esmuc

La JAM torna a l'Esmuc

L’Escola acollirà el projecte Formació JAM i les VI Jornades de musicologia

La Jove Associació de Musicologia (JAM), de la qual l’Esmuc ja en va veure el naixement a l’any 2008, en el context de les I Jornades d’Estudiants de Musicologia i Joves Musicòlegs, torna una vegada més a trobar en l’Escola l’escenari per algunes de les activitats que té programades per l’any 2013.

La primera i més propera en el calendari és la segona edició de l’anomenada Formació JAM, una sèrie de cursos i tallers que pretenen treballar aspectes que, pel tipus de perfil tan divers que ha de cobrir la titulació en musicologia, no s’aprofundeixen prou o es troben a faltar diferents òptiques des d’on aproximar-s’hi.
En aquest cas la proposta, que porta el nom de Com[un]ico, pretén tractar des del punt de vista del coaching el fenomen de l’expressió oral i la comunicació en el món acadèmic i correrà a càrrec de l’alumna de musicologia i coach musical Silvia Hernández. El curs es durà a terme de manera intensiva durant els dies 2 i 3 de març.

Les Jornades d’Estudiants de Musicologia i Joves Musicòlegs també resulten familiars per l’Esmuc, ja que precisament va acollir la primera i segona edicions en els anys 2008 i 2009 respectivament. Després d’absentar-se durant tres anys per viatjar a la Universitat Complutense de Madrid, a la Universitat de Oviedo i a la Universitat Autònoma de Madrid, tornen amb la intenció principal de continuar amb la creació d’una xarxa de professionals i estudiants entre els diferents centres on s’imparteixen estudis de grau o màster dins un panorama global, i amb la reivindicació del paper del musicòleg en les societats actuals.
Organitzades per alumnes i ex-alumnes de l’Escola, es duran a terme entre els dies 18 i 20 d’abril. Fins aleshores, al blog de les VI Jornades s’aniran trobant calendaris detallats i dates d’inscripció, així com el formulari per presentar ponències pòsters i vídeos, el període de lliurament dels quals ja es troba obert.

La JAM té la intenció de promoure i promocionar propostes relacionades amb la musicologia que puguin ser de l’interès dels seus socis i del públic en general, per la qual cosa anima a fer arribar qualsevol proposta, inquietud o consulta a la seva direcció de correu electrònic jam.informacio@gmail.com. Per més informació sobre l’associació o les activitats es pot consultar el web www.musicologia.cat.

Comments

Log in to comment.