De la festa a la 2a assemblea

Zona Assae

La cantina de l'Esmuc va ser l'escenari dels diversos parlaments

Primer aniversari de l'Assae

El passat dimarts 27 de novembre, l'Esmuc va viure un esdeveniment molt especial: els estudiants vam celebrar el primer aniversari de la nostra associació: l'Assae. Una convocatòria sense precedents que va reunir més d'un centenar de persones entre estudiants, professors i professores, PAS i també convidats d’altres entitats com el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, l’Acadèmia Catalana de la Música, Unió de Músics de Catalunya, etc.

La festa es va començar a sentir cap a un quart d'una, quan un grup de música tradicional coordinat per la companya Gina Quatrecases va protagonitzar una cercavila pels passadissos de l'Esmuc, fent una crida a la festa. A dos quarts, amb una cantina absolutament plena, va començar l’acte amb diverses intervencions breus.

El coordinador de l'Assae, Enric Aragonès, va voler agrair la participació de socis i sòcies en diversos programes i projectes de l’associació. Els convidats que van intervenir volien mostrar la doble cara de la nostra entitat: una associació d'estudiants, de joves, però també una associació de músics.

El president del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, Sergi Contreras, va felicitar-nos per les 480 persones que actualment són sòcies de l'Assae i les prop de 40 que estan participant activament en comissions o programes, en només un any de trajectòria. Va destacar també el paper fonamental de l'associacionisme juvenil català per transmetre uns valors democràtics i de participació.

Per part de l'Acadèmia Catalana de la Música, el Gerard Quintana i el Carles Vidal van fer especial èmfasi en les dificultats de l’exercici professional de la música, que fan necessària més que mai la nostra organització. Segons van dir, si no som els mateixos músics els que ens unim i treballem per reivindicar els nostres drets i el reconeixement de la nostra tasca, no podem esperar que cap agent social o polític ho faci per nosaltres.

Finalment, va ser el Josep Borràs, director de l'Esmuc, qui va felicitar-nos per l’aniversari i per tota la feina feta. Va voler destacar que, tot i que l’actual direcció del centre sempre ha volgut impulsar una associació com aquesta, l'Assae no és un “sindicat groc” i que realment durant aquests mesos "ha estat donant canya a l’Esmuc".

Seguidament, la Gina Quatrecases i la Maria Lamata van lliurar el Premi Assae 2012. Com que la votació havia produÏt un empat, es van concedir dos premis. D’una banda, al professor Dani Pérez, per la seva il·lusió i emprenedoria a l’hora d'impulsar un cicle de jams a l'Esmuc. De l’altra, a la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública, pel seu caràcter unitari i transversal i per la seva persistència en la lluita. Cap dels dos premiats va poder assistir a l’acte per recollir el premi. Cal felicitar també a la resta de finalistes: l’Elisenda Gutés (secretaria de direcció) i l’Antonio Álvarez (comunicació) i l’Asociación de Alumnos del Conservatorio Superior de Música de Aragón.

En darrer lloc, es va fer un sorteig d’entrades per a l'OBC per poder ajudar a finançar part d'aquesta festa. Els premiats, escollits per la mà innocent del Gerard Quintana, van ser els companys Cristina Pérez i Marc Serra. Van lliurar les entrades l’Eduard Almacellas i el Gerard Ramos.

Després de tot això, es va oferir un aperitiu, que va anar acompanyat per la música vocal d'alguns companys de jazz i música moderna, coordinats per la Maria Lamata. A més, durant l’acte tots els assistents van poder veure a la cantina una exposició de pòsters i comunicats que resumeixen el funcionament, l’activitat i els projectes de l'Assae.

Ens hem de felicitar tots per aquest primer any ple d'activitat, però alhora mirem endavant i encarem la feina d'aquest nou curs. El repte més gran que tenim ara mateix és el procés que seguirem fins a la 2a Assemblea, que tindrà lloc el 20 de febrer. Ara mateix estem en plena primera fase: la recollida de problemàtiques que trobem a l’Esmuc. Podeu col·laborar-hi mitjançant un formulari. Aquestes idees seran tractades en diverses reunions obertes les primeres setmanes de gener. Seguirem informant d’aquest procés les properes setmanes, i podeu trobar tota la descripció del procés a la nostra pàgina web.

Una vegada més, moltes felicitats per aquest primer any ple de feina!

CIMG0523

El cercavila de música tradicional va donar el tret de sortida a la celebració

Comments

Log in to comment.