Assae, primer acte

Zona ASSAE

Què és l'Associació d’Alumnes de l’Esmuc?

Aquest article estrena la secció dedicada a l'Associació d'Alumnes de l'Esmuc. En aquest espai informarem de totes aquelles novetats de què l'Assae n'és partícip. Aquests articles seran, doncs, eina de comunicació per tots els estudiants de l'escola.

Des de la seva creació, els estudiants de l’Esmuc no han tingut un òrgan de representació propi que vetllés pels seus interessos. Després de diversos intents, amb més o menys èxit, el curs passat es va iniciar un il·lusionador projecte de creació d’una Associació que, d’alguna manera, permetés canalitzar totes les inquietuds que poguessin sorgir entre els alumnes.

Plantejada en els seus inicis per membres del Consell d’Escola, l'Assae (Associació d’Alumnes de l’Esmuc) va fer els seu primer pas el dia 25 de novembre del curs passat i té com a objectiu participar en el desenvolupament de propostes diverses en el marc de l’Escola: projectes de millora del centre, activitats dels i per als estudiants, ajudar en diferents àmbits acadèmics i/o artístics, etc. Tot això es fa amb el suport dels més de 450 socis que tenim actualment.

Amb la junta elegida per votació el maig del curs passat hem plantejat un full de ruta amb els principals projectes de què volem ser partícips, emfatitzant la relació entre els estudiants i la direcció del centre com a mitjà per avançar en els propòsits de l’Associació. És per això que, per exemple, tenim el compromís de reunir-nos amb l’equip directiu periòdicament per exposar els conflictes existents, plantejar solucions i planificar conjuntament activitats i projectes pels estudiants.

L’Associació, abans de tot, ha de ser de tots i per a tots. És per això que el seu funcionament ha de ser assembleari. En aquesta línia, el passat dia 26 de setembre es va celebrar la primera assemblea de l'Assae, on es van explicar les principals línies d’actuació que s’estan seguint actualment, així com els projectes futurs que es volen engegar. També es va aprovar el Reglament de Règim Intern, el document vertebrador de l’estructura i el funcionament de l’Assae. L’acta de la reunió reflecteix tot allò que s’hi va debatre.

Ara, després d'uns mesos de feina, ja podem informar-vos de diferents iniciatives en què hem estat implicats. Les més importants són:

  • Certificat B2 d'anglès per als estudiants de Grau. Després d'una comunicació poc curosa per part de la direcció a tots els estudiants del nou pla, hem iniciat una sèrie de trobades que tenen com a objectiu facilitar la obtenció d'aquest títol i reduir-ne el nivell demandat. Si bé encara no tenim una resolució definitiva, tenim el compromís per part de l'Escola de millorar-ne les condicions
  • Acte inaugural del curs. L'Assae ha participat activament en la inauguració del curs escolar, amb la intenció de crear vincles d'unió entre l'Escola i l'Associació.
  • Primer aniversari de l'Assae. Malgrat que és un projecte embrionari, ens fa molta il·lusió celebrar el primer aniversari de l'Associació amb totes les sòcies i els socis. Per això organitzarem un acte obert a tots i, potser, alguna activitat de caràcter lúdic.
  • Participació en activitats en defensa de l'ensenyament. Hem participat i fet difusió de manifestacions defensant la universitat pública (organitzada per la PUDUP, el dijous 11 d'octubre) i en defensa de l'ensenyament públic de la música i de la dansa (organitzada per la Plataforma “Salvem l’ensenyament públic de la música i la dansa”, el dissabte 20 d'octubre).
  • Moviment intercentres d'Ensenyaments Artístics Superiors. Un dels nostres objectius és potenciar una certa interrelació entre diferents centres artístics arreu de Catalunya. És per això que hem reprès la idea de mantenir contacte amb estudiants d'aquests centres i fer activitats conjuntes.
  • Simposi Mompou. L'Assae participarà en el simposi que es celebrarà els dies 11, 12, 13 i 14 de desembre, tant en tasques logístiques com en activitats musicals. 

Aquestes són les principals activitats en què hem treballat i seguirem treballant. Finalment, com sempre, us recordem que l'Assae és de totes i tots i, per tant, està oberta a la participació de qualsevol estudiant de l'Escola, ja sigui en forma de proposta, idea, incorporació en comissions, etc. Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres via correu electrònic i informar-vos al blog de l'Associació.

Comments

Log in to comment.