MUSICOTERÀPIA

L’ESMUC dedica la 3a Viquimarató a la Diversitat musical a Catalunya

La Biblioteca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acollirà la tercera edició de la Viquimarató ESMUC, amb l’objectiu d’actualitzar, ampliar i crear articles al voltant de la Diversitat musical a Catalunya, afegint-se d’aquesta manera a un dels eixos temàtics d’Amical Wikimedia per al 2018. La Viquimarató tindrà lloc el divendres 23 de març, de 10 a 14 hores, a la Biblioteca de l’ESMUC. La inscripció és oberta.

Àmplia presència de l’ESMUC al cicle EMERGENTS Barcelona Music Festival

Del 3 a l’11 d’abril els joves talents es troben a L’Auditori al cicle EMERGENTS Barcelona Music Festival, un cicle destinat a descobrir de primera mà els nous valors de la música i en aquesta ocasió amb força presència de graduats i graduades de l’Escola Superior de Música de Catalunya i formacions com l’ESMUC Jazz Project i l'ESMUC Ensemble.

Musicant el Museu Frederic Marès

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Museu Frederic Marès emprenen una nova edició del cicle de concerts Musicant el Museu Frederic Marès, que tindrà lloc de gener a juny de 2018. En sessions matinals de diumenge, el Museu convertirà sis dels seus espais en sales de cambra, i els músics participants –majoritariament graduats de l’ESMUC– crearan un diàleg entre les col·leccions i la música d’èpoques i estils diferents.

Primeres Jornades ab sentits: convocatòria (Call for Papers)

Dirigit als estudiants de grau o de màster i als alumni de l'Esmuc, es convoquen unes primeres Jornades ab sentits per posar en comú estratègies interpretatives, didàctiques o de recerca al voltant de la significació musical. Les jornades tindran lloc del 15 al 17 de novembre a l'Esmuc.

Exposició Bartók i Kodály a l’ESMUC

L’exposició Bartók i Kodály a l’ESMUC, es podrà visitar a partir del dimecres 14 de març a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Organitzada pel Consolat d’Hongria a Barcelona, l’exposició mostra el perfil i l’obra dels dos músics hongaresos.

Protocol de l’ESMUC contra l'assetjament sexual

L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) ha editat un flyer per informar sobre el Protocol d’assetjament sexual, per raó de sexe i d’orientació sexual, que té l’escola, i que recull el seu Pla d’Igualtat de l’escola.

MUSA: Música accessible per trencar barreres invisibles

MUSA és el nom del nou projecte de Phonos en col·laboració amb el MTG (Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra) i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) que ha rebut el suport de l'Obra Social la Caixa dins del seu programa Art for Change. El projecte, que tindrà un any de durada, pretén promoure l'interès per la música entre aquelles persones que tenen algun tipus de dificultat motora que els impedeix tocar instruments de música tradicionals.

Els Premis Enderrock 2018 reconeixen els 15 anys del projecte ESMUC

Els XX Premis de la Música Catalana – Premis Enderrock- 2018 han reconegut els 15 anys de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El director de l’escola, Josep Borràs, va recollir el diploma honorífic a la roda de premsa de presentació d’aquesta vintena edició que es va celebrar el dimarts 13 de febrer. La gala musical dels premis tindrà lloc el dimecres 7 de març a l’Auditori de Girona.