Recull d'imatges amb resum de les activitats

Noves mesures per frenar l’expansió de la Covid-19

Davant l’empitjorament de les dades que s’han enregistrat els darrers dies, i per tal de reduir al màxim la mobilitat i la interacció social, l’Escola ha pres mesures que afecten la docència i els horaris d'obertura del centre.  

Acte inaugural del curs 2020-2021 amb Kaija Saariaho

El divendres 30 d’octubre tindrà lloc a la Sala 4 Alicia de Larrocha l’acte d’inauguració oficial del curs acadèmic 2020-2021 de l’Escola Superior de Música de Catalunya. En aquesta ocasió, la lliçó inaugural serà impartida en línia per la compositora finlandesa Kaija Saariaho. L’acte començarà a les 12.30 hores i l’entrada és gratuïta amb reserva prèvia.

Dimarts Toca ESMUC: La música de cambra de Kaija Saariaho

El primer concert del cicle Dimarts Toca ESMUC del mes de novembre presenta en aquesta ocasió una proposta centrada en la música de cambra de la compositora finlandesa Kaija Saariaho. Quatre formacions d'estudiants de l'escola seran els responsables d'interpretar les seves obres. El concert tindrà lloc el dimarts 3 de novembre, a les 18.15 hores i l’entrada és gratuïta, amb reserva prèvia.

Concert de música de l'Índia a la Fundació Tàpies

El 6 de novembre, la Fundació Antoni Tàpies ha programat un concert de música de l’Índia. El concert, en col·laboració amb Casa Àsia i el Programa de Músiques d’Àsia de l’ESMUC, anirà precedit per una xerrada introductòria a càrrec d’Horacio Curti, comissari del cicle Antoni Tàpies i les músiques d’Àsia, i de Maria Sellarès, coordinadora de l’activtat. 

La Covid-19 obliga a cancel·lar el Barcelona Fiddle Congress

L’Escola Superior de Música de Catalunya ha pres la decisió de cancel·lar la quarta edició del Barcelona Fiddle Congress, que havia de celebrar-se el 23 i 24 de gener de 2021. La situació de pandèmia provocada per la Covid-19 fa inviable la celebració d’aquest esdeveniment multitudinari. Les activitats paral·leles, com ara Fiddlelitzem-nos i, especialment, la Trobada Fiddle, que s’organitza amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), tampoc podran realitzar-se.

Premis i reconeixements: Raquel García Tomás, Kebyart Ensemble, Josep Ramon Olivé i Joan Magrané

En les últimes setmanes, diferents graduats de l’ESMUC han estat premiats i reconeguts en diferents àmbits. Raquel García Tomás ha obtingut el Premi Nacional de Música 2020 en la categoria de Composició. Els quatre integrants del Kebyart Ensemble han estat seleccionats per l’European Concert Hall Organization (ECHO) per actuar a diferents sales europees. El compositor Joan Magrané ha estat nominat als grammy llatins. Finalment, el baríton Josep Ramon Olivé participa al novembre en les representacions de Don Giovanni, de la temporada del Gran Teatre del Liceu, i al mes de juny a La Bohème.

Presència de graduats i professorat de l'ESMUC al concert 'Magnificat de Bach', del Palau de la Música

Tres graduats de cant, Maria Pujades SeguíDaniel Forqué i Oriol Mallart, juntament amb els professors Dani Espasa i Xavier Puig, participen al concert Magnificat de Bach, del Cor de Cambra del Palau & Xavier Puig. Els tres graduats són també perceptors de la Beca Bach, que atorga la Fundació Salvat. El concert es farà el 31 d’octubre, a les 18 hores, a la Sala de Concerts del Palau de la Música.