Recull d'imatges amb resum de les activitats

Nou curs 2020-2021, hora zero: 21 de setembre

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) obrirà les seves portes el 14 de setembre, com avantsala de l’inici de curs que serà el dia 21. Aquests dies, l’escola estarà preparada per rebre alumnat i professorat. A més, els diferents departaments han dissenyat un curs ple d’activitats, on la música tornarà amb il·lusió. Per exemple, tornarà el cicle Dimarts Toca ESMUC, les jam o els diferents concerts organitzats pels departaments. El mes de setembre continuaran els concerts finals, i el dia 29 tindrà lloc el concert i lliurament del Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors. 

Benvinguda curs 2020-2021

La directora general de l'ESMUC, Núria Sempere, dóna la benvinguda del curs 2020-2021 a tota la comunitat educativa de l'Escola Superior de Música de Catalunya i, especialment, als estudiants de primer curs que comencen els seus estudis. 

Concert final de Composició i lliurament del 18è Premi Internacional Joan Guinjoan

La Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona acollirà el Concert final del Títol Superior de Música de l'especialitat de Composició i el lliurament del 18è Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors el pròxim dimarts 29 de setembre. L'ensemble BCN216, sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo, interpretarà la peça guanyadora Insectarium, una original composició que descriu un univers musical delimitat per l’anàlisi sonor de l’activitat dels insectes i que és obra del guanyador d’aquesta edició, el compositor xilè Camilo Roca

Conveni de col·laboració entre la UPC i l’ESMUC

Aquest curs acadèmic, la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) imparteixen la doble titulació del grau en Matemàtiques i el títol superior de Música, uns estudis que permetran obtenir els dos títols en cinc cursos acadèmics amb un pla d’estudis adaptat. La signatura del conveni de col·laboració va tenir lloc a l’ESMUC, el dijous 17 de setembre, amb els responsables d’aquesta doble titulació que ja és una realitat.

Concert final del Màster de Composició amb Tecnologies de l’ESMUC

El dimecres 30 de setembre la Fundació Phonos acull el Concert final del Màster de Composició amb Tecnologies de l’Escola Superior de Música de Catalunya. El concert, en col·laboració amb l’ESMUC, tindrà lloc a la Sala Aranyó, al Campus de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Poblenou, a les 21 hores.

Traspàs del professor Toni Belenguer

Malauradament, el professor de trombó de l’ESMUC, Toni Belenguer, ens ha deixat aquest passat cap de setmana a l’edat de 42 anys. Belenguer era professor titular de trombó Jazz i Música Moderna, des del curs 2011-2012.

El Quartet Casals protagonista de la primera Biennal Internacional de Quartets a L’Auditori

Abel Tomàs, Vera Martínez, Jonathan Brown i Arnau Tomàs, professors i membres del Quartet Casals, donaran el tret de sortida a la temporada 2020-2021 de L’Auditori de Barcelona, amb la primera Biennal Internacional de Quartets de Barcelona, que es desenvoluparà a L’Auditori entre el 17 i el 20 de setembre. Aquesta iniciativa del mateix Quartet, està cocomissariada amb L’Auditori.

ADN ESMUC al Festival LIFE Victoria 2020/2021

Com cada mes de setembre, el Festival LIFE Victoria torna a Barcelona, amb una edició doble que comptarà amb una bona representació de graduats i professorats de l’ESMUC, com ara Helena RessurreiçaoMontserrat SeróAlberto PalaciosMarc SerraMarta PuigÈric VarasXavier Sabata, Mireia Tarragó, Mercedes GancedoAlbert Guinovart i Francisco Poyato. La crisi sanitària de la Covid-19 ha portat l’organització a presentar dues edicions enllaçades pel Primavera LIFE, que el 2019 va haver de ser cancel·lat. L’ESMUC acollirà les classes magistrals LIFE Akademie el mes d’abril de 2021.

Els concerts finals de l’ESMUC en streaming a Youtube

A causa de les mesures organitzatives especials en matèria de salut pública que ha dictaminat la Generalitat de Catalunya per a l’àrea metropolitana de Barcelona, els Concerts Finals Avaluables de l’ESMUC es faran sense públic i podran seguir-se en streaming a través del canal ESMUCcat de Youtube.

Barcelona Fiddle Congress: Vídeos del professorat

El canal de Youtube de l'ESMUC estrena setmanalment vídeos amb el professorat que ha participat en les edicions del Barcelona Fiddle Congress. Els vídeos mostren peces d'estils diferents per treballar amb els instruments de corda fregada. Cada setmana es presenta un vídeo amb la seva corresponent partitura amb pdf per poder escoltar-la i treballar-la. Aquesta proposta és de Ernesto Briceño que ens presenta el tema La rana.