Resum curs 2017-2018

Grans Conjunts: l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC amb l’OBC

L’Orquestra Simfònica de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i l’OBC tornen a col·laborar aquest primer quadrimestre amb un concert titulat La desena de Xostakóvitx i la participació del violinista Joshua Bell, dirigits per Kazushi Ono. El concert, dins la temporada de l’OBC, també s’emmarca en el cicle de Grans Conjunts de l’ESMUC. Les actuacions tindran lloc del 14 al 16 de desembre a L’Auditori, Sala 1 Pau Casals.

Cantada de Nadal a la Casa Amatller amb el Cor de Jazz i Música Llatina

El Cor de Jazz i Música Llatina de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), dirigit pel professor Eduardo Tancredi, protagonitzarà aquest divendres 14 de desembre, un concert des del balcó de la Casa Museu Amatller. L’acte, que tindrà lloc a les 19 hores, és gratuït i obert a tothom.

Estudiants de Jazz al musical ‘Passing Strange’ de l’Institut del Teatre

Del 14 al 16 de desembre, els estudiants del departament de Jazz i Música Moderna: Roger Pi, bateria; Arnau Torné, baix i Rodrigo Anton, guitarra elèctrica, col·laboren a la representació del musical Passing Strange a l’Institut del Teatre. L’entrada de les tres representacions és gratuïta.

Concert de la Camerata ESMUC Quartet Casals

El divendres 21 de desembre, la Camerata ESMUC Quartet Casals oferirà un nou concert a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona. La formació dirigida pels guardonats amb el Premi Nacional de Música, i membres de la plantilla docent de l’ESMUC, el Quartet Casals interpretarà un programa que recull la feina realitzada amb l’alumnat durant aquesta primera part del curs. El concert és gratuït i començarà a les 19 hores.

LIFE Victoria Akademie: classes magistrals i recital amb Ketevan Kemoklidze

La mezzosoprano Ketevan Kemoklidze oferirà un programa de classes magistrals els dies 17, 18 i 19 de desembre a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) dins la secció Akademie del Festival Life Victoria, que organitza la Fundació Victoria de los Ángeles. El recital final d’aquestes masterclasses, amb l’alumnat participant, tindrà lloc el dijous 20 de desembre l’Auditori Acadèmic ESMUC (Sala 4) a les 20 hores. L’entrada al concert és gratuïta. L’alumnat de l’escola també podrà accedir a les masterclass gratuïtament com a oients.

OPUS, una col·laboració entre el Mercat de les Flors, la Sala Hiroshima i l’ESMUC

L’Escola Superior de Música de Catalunya participa en OPUS, un projecte de dansa dirigida pel coreògraf grec Christos Papadopoulos, amb la companyia Leon and Wolf Dance, amb la participació d’un conjunt de cambra de l’escola i la col·laboració del Mercat de les flors. El projecte s’estrenarà el 21 i 22 de desembre a la Sala Hiroshima de Barcelona.

Els graduats del Kebyart Ensemble guanyadors del Concurs Orpheus de Suïssa

El quartet de saxos Kebyart Ensemble, format pels graduats de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Víctor Serra, saxòfon alt, Pere Méndez, saxòfon soprano, Daniel Miguel, saxòfon baríton, y Robert Seara, saxòfon tenor, han guanyat el prestigiós Concurs anual de Música de Cambra Orpheus de Suïssa.

Rosalía, l’èxit dels ensenyaments superiors en música

La graduada de flamenco a l’ESMUC, Rosalía Vila, guanya dos Grammy llatins

La graduada en flamenco, Rosalía Vila, ha guanyat els seus dos primers Grammy llatins, a la millor fusió urbana i el de millor cançó alternativa, tots dos per Malamente, del seu recent disc El mal querer. Amb aquest reconeixement, Rosalia és l’exemple d’una intèrpret que no només exhibeix talent sinó que ha elaborat la seva carrera sumant a aquest talent un treball acadèmic en dues institucions: el Taller de Músics i el grau superior a l’ESMUC.

Nous càrrecs directius a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)

El Patronat de la Fundació per a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), depenent del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ha nomenat Núria Sempere i Melissa Mercadal com les noves màximes responsables del centre públic d’ensenyament superior de música. Núria Sempere ocuparà el càrrec de directora general, mentre que Melissa Mercadal serà la nova directora acadèmica.