1

Inscripció oberta a la tercera edició del Barcelona Fiddle Congress

La tercera edició del Barcelona Fiddle Congress, que organitza l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), tindrà lloc del 2 al 4 de febrer de 2018. Aquesta tercera edició vol consolidar aquesta proposta d’encontre i debat al voltant dels instruments de corda fregada a l’àmbit de la tradició musical no clàssica. La Trobada Fiddle, que vol reunir 1.500  intèrprets estudiants de corda fregada de les escoles de música i conservatoris de tot Catalunya, tindrà lloc el diumenge 4 de febrer a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La inscripció ja és oberta.

Classe magistral de maraques amb Manuel Alejandro Rangel

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull, el dimarts 12 de desembre, una nova classe magistral de maraques amb Manuel Alejandro Rangel. La classe tindrà lloc a les 10 hores, a la Sala d’Orquestra. L’accés es lliure.

Concert de la Camerata Esmuc Quartet Casals a El Vendrell

El divendres 22 de desembre, la Camerata ESMUC Quartet Casals oferirà un concert a l'Auditori Pau Casals del Vendrell. La formació està dirigida pels guardonats amb el Premi Nacional de Música, i membres de la plantilla docent de l'ESMUC, el Quartet Casals. El concert tindrà lloc a les 21 hores.

Dijous Toca ESMUC encara el final de trimestre amb l’Ensemble Melanconia i Pep6

Dijous Toca ESMUC, el cicle de concerts gestionat pels estudiants del departament de Promoció i Gestió de l’Escola Superior de Música de Catalunya està gaudint d’una gran acollida per part del públic. A poc a poc, es va construint com a un espai de promoció de les diferents propostes musicals de l’alumnat, cada dijous a partir de les 19 hores a la Sala d’Orquestra que l’escola.

2a edició de la Jornada d’Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC)

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) juntament amb la Confederació Sardanista de Catalunya i l'Associació de Cobles de Catalunya uneixen esforços i organitzen la 2a Edició de la Jornada d’Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC), que tindrà lloc el 16 i 17 de març de 2018. El 24 de març també tindran lloc una sèrie de taules rodones al voltant de la temàtica d’estudi. La inscripció és gratuïta.

Torna el cicle Música>BCN. L’ESMUC als Centres Cívics

Torna una nova edició de Música>BCN, un cicle organitzat per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i en col·laboració amb l’ESMUC. Com cada temporada, la iniciativa ofereix diversos concerts d’entrada lliure que tracen un recorregut musical a través de diversos segles i diversos gèneres. Cada actuació va acompanyada d’una presentació prèvia i ens transporta a un context musical concret. Els concerts són gratuïts.

El graduat Daniel Apodaka guanya el Premi Joves Compositors de la Fundació SGAE-CNDM

El graduat en Composició, Daniel Apodaka, ha guanyat el Premi Joves Compositors de la Fundació SGAE-CNDM 2017 amb la seva obra Riflessi sul Ghiaccio. Apodaka es va imposar en la final del certamen a tres finalistes. El concert final va tenir lloc a l’Auditori 400 del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, de Madrid, el passat 1 de novembre.